Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Салата от моркови и червено цвекло/Carrot and beetroot salad

Share



     Идеална салата ако сте на диета или просто се стремите към здравословно хранене. Тези два зеленчука просто пръщят от здравословни съставки, особено ако са 100 % органични. Морковите са богати на бета каротин, който след приемането от организма се трансформира във Витамин А, а той пък от своя страна е полезен за зрението, кожата и имунната система. Морковите също така са чудесен източник на диетични фибри. Червеното цвекло от друга страна е направо извор на антиоксиданти, които работят срещу увреждане на клетките в тялото от свободните радикали. Това се дължи на силните пигменти съдържащи се в този зеленчук. Основна полезна съставка в цвеклото е "betaine". Това хранително вещество на практика помага химическите процеси в организма да работят ефективно, като правилната чернодробна функция и клетъчна репродукция. "Betaine" също така помага на тялото да произвежда карнитин, а той пък съдейства на организма да трансформира мазнините в енергия. 

     Необходими продукти:

- 1 глава червено цвекло - за предпочитане био;
- 3 моркова - за предпочитане био;

За дресинга: 
- 3 с. л. балсамов оцет;
- 1 с. л. зехтин;
- 1 с. л. мед;
- 1 с. л. лимонов сок.

     Начин на приготвяне:

     По-кратка рецепта и да искам не мога да напиша. Настъргвате морковите и цвеклото на едрото ренде и ги смесвате. В купичка или шейкър поставяте и съставките за дресинга,  разбърквате, след което заливате настърганите зеленчуци и сте готови да сервирате. За по-интересно може да сипете така приготвената салата в някаква купичка или дори чаша, да притиснете хубаво, така че салатата да приеме тази форма и след това да обърнете в чинията и да капнете няколко капки просто за декорация.










Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

5 коментара:

Анонимен каза...

едно ГОЛЕМО БРАВО !

Анонимен каза...

dobre e no ako se pribavi ednaskilidka 4es1n 6te e o6te po vkysno ...sporedvkysa vi

Анонимен каза...

Салатата е страхотна, но защо не пробвате да добавите и малко нарязани орехи?!

Анонимен каза...

Жестока салата,Благодаря за идеята!!!

Анонимен каза...

straxotiq 6

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO