Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Минестроне с песто/Minestrone with pesto

Share



     Една изумително вкусна италианска супа. Може да се приготви в най-разнообразни варианти със зеленчуци според сезона. Наименованието идва от италианското "minestra" - супа и "one" - нещо като върховната супа или тази с многото съставки, което наистина е така предвид, че се приготвя от буквално каквито зеленчуци имате под ръка, а може да се добави също и паста, и месо. Минестронето е почти толкова важно като ястие за италианската кухня колкото и пастата. Ето ви моята вариация, която се приготвя толкова бързо, че ще ви хареса да си я готвите постоянно. Вижте как:

     Необходими продукти:

- 1 домат;
- 1 тиквичка;
- 1 зелена чушка (може да добавите и жълта за цвят);
- 100 гр. целина - може да ползвате както стъблата, така и коренната част;
- броколи - като ги разделите на малки парченца;
- карфиол - разделен на малки цветчета като броколите;
- 1 морков;
- 1,5 литра хубав бульон - зеленчуков, пилешки или телешки;
- 100 гр. спагети
- по 1 лъжичка песто за всяка чиния при сервиране. 

     Начин на приготвяне:

     С изключение на броколите и карфиола обелете всички останали зеленчуци, след което ги нарежете на ситни кубчета. Загрейте в подходяща тенджера, която да може да събере всички продукти, 1 с. л. зехтин, след което добавете зеленчуците, разбъркайте за 2-3 минути, след което добавете избраният от вас бульон (нека да е много горещ) и натрошените на ситно спагети. Варете така около 10 минути без да захлупвате тенджерата като разбърквате периодично. Хубавото е, че зеленчуците ни са нарязано на ситно, т. е. не им трябва много време, за да са сготвени, а и всички полезни съставки ще останат в тях, което е много полезно особено през зимата, а и не само. Сервирайте супата гореща като добавите лъжичка песто за връх. Buon Appetito!








Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO