Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Ризото с морски дарове/Risotto with sea fruit

Share



     Имайки основната рецепта за класическо ризото можем да я надграждаме, добавяйки най-различни други продукти. Може да включим месо, зеленчуци, в случай, че обичате да експериментирате дори плодове. Най-интересното ризото, което ми е попадало напоследък е такова с тиква. Изобщо вариациите са безброй. Рецептата, която ви предлагам сега е с плодове, но от морето или казано по друг начин с морски дарове, както е най-популярно.

     Необходими продукти:

- виж рецепта за ризото;
- 100 гр. миди;
- 100 гр. гренландски скариди;
- 100 гр. калмари;
- зехтин;
- риган;
- пресен босилек;
- черен пипер.

     Начин на приготвяне:

     В първата част следвайте инструкциите за приготвяне на ризото. Разликата е във финалната част, когато трябва да приготвим нашите морски продукти. Преди това обаче трябва да ги подготвим. Ако ползвате замразени морски дарове ги размразете и отцедете хубаво, защото обикновено съдържат много добавена вода, вероятно, за да тежат повече. Ако пък сте си купили пресни ще е по-добре, а и приготовлението не е много по-различно. На пресните калмари им трябват само няколко минути за запържването, което ще приложим. Същото важи и за скаридите, които обикновено се продават бланширани, а относно мидите, за да се улесните ще е най-добре да ползвате вече сварени. Без значение кой вариант на продукти имате процедурата по запържване е една и съща. Смесете всички морски дарове заедно, посолете, поръсете с черен пипер и риган. Загрейте тиган, поставете мазнината вътре, след което запържете за около 5 минути. Това време ще бъде напълно достатъчно. Сега, когато сте приготвили ризото-то и морските дарове е време да ги смесим. Целта на приготвянето по отделно е да не се разводнява ориза, да не развалим хубавата консистенция, която се е получила. Разбъркваме нежно, за да се смесят продуктите и сервираме докато е топло, тогава ризото-то има най-хубав вкус. За финал поръсете със ситно нарязан пресен босилек. Подходящо вино би било това, което сте ползвали за приготвяне на ориза. Добър апетит!





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO