Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Мини бургери с пушена скаморца/Mini burgers with scamorza cheese

Share



     Скаморца е един от многото видове вкусни италиански сирена. Прави се от овче мляко и произхожда от района на Неапол. Има смешна крушовидна форма, но както казаха в сериала "Грозната Бети" има вкус на рай. Не го бях оприличавал на такъв преди да го чуя там, но има нещо вярно. Скаморца може да намерите в почти всеки хипермаркет. Има пушена и натурална скаморца. Аз лично предпочитам пушената, защото придва още по-приятен аромат на ястията, в които е включена. В този случай това са едни много вкусни мини бургери със сочна телешка кайма.

     Необходими продукти - за 1 бургер:

- 100 гр. телешка кайма;
- 20 гр. рукола;
- 1 питка - най-добре вземете полу-готови земели, които да изпечете непосредствено преди да приготвите бургерите;
- резен домат;
- резен скаморца;
- кисели краставички;
- сол, черен пипер и кимион за овкусяване на каймата.

     Начин на приготвяне:

     Започнете с овкусяването на каймата. Оставете я за 30 минути да поеме от ароматите на подправките, а през това време пригответе останалите продукти. Сега загрейте един тиган, за да изпечем бургерите и фурната за да приготвим питките. Оформете каймата и запечете от двете страни до готовност, но не прекалявайте, за да запазим сочността на месото. Преди да извадите от тигана поставете скаморцата върху всеки бургер, а след това обърнете надолу, за да се поразтопи и да придаде от пушения си аромат на каймата. Питките разрежете през средата и ги запечете така. Когато са готови поставете първо руколата, върху нея бургера заедно със скаморцата, следва резен домат, кисели краставички и втората половина на питката. По желание може да добавите и "Барбекю" сос. Ами това е, вашите вкусни мини-бургери са готови.

  
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Dani каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO