Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Филе от пъстърва на тиган гарнирана с пюре от тиква с пармезан/Trout fillet baked in a pan garnished with pumpkin puree with parmigiano

Share


     Рецептите с пъстърва продължават да са едни от най-търсените в интернет пространството, а предвид наближаващият Никулден тази тенденция ще се увеличи. По тази причина, изпреварвайки събитията ще ви предложа една рецепта за вкусно филе от пъстърва мариновано с горчица и зехтин. Всъщност преди да съм издал всичко нека ви кажа необходимите продукти:

     Необходими продукти:

- по 1 пъстърва, която ще обезкостим, за вски гост, който очаквате;
- зехтин за мариноване - ако имате сушени домати използвайте зехтина от тях, той е вече овкусен и ще придаде интересен вкус на рибата, предвид ароматите на босилек, каперси, а и самите домати разбира се;
- 1/2 ч. л. горчица за всяка риба;
- сол и черен пипер на вкус.

     Начин на приготвяне:

     Най-лесно ще ви бъде ако намерите вече обезкостена и филирана пъстърва, но ако не намерите ще трябва да се справите сами с филирането. В случай, че не ви се занимава може да мариновате и целите риби, така или иначе костите на пъстървата се отделят достатъчно лесно след изпичането и. Който и вариант да изберете продължението е едно и също: полейте със зехтина и намажете от всички страни. Осолете и поръсете с черен пипер по ваш вкус, а накрая добавате горчицата и отново нанесете от всички страни. Оставете така рибите поне за половин час, след което загрейте тиган с незелапващо покритие, а ако имате такъв грил тиган ще е още по-добре. Поставете рибите първо с кожата нагоре, в случай, че сте обезкостили. По този начин, след като филетата са почти изпечени от долната страна ще можем без проблеми да отстраним кожата. Става съвсем лесно, ако не се получава, изчакайте още малко и опитайте отново. След като сте отстранили кожата обърнете и изпечете от другата страна. Не прекалявайте с печенето, за да не изсъхва крехкото месо на пъстървата. За гарнитура ви предлагам едно вкусно предложение - пюре от тиква с пармезан, все пак ви обещах да използваме тиквата в най-различни комбинации.
    




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO