Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Фарфале с телешко и рикота/Farfalle with veal and ricotta

Share




     Фарфале не е сред най-разпространените видове паста, но приготвено по интересен начин то не отстъпва на традиционните се събратя. Всъщност то се различава от останалите единствено по формата си във вид на папионка. В случай, че нямате фарфале спокойно може да замените тази паста с друг вид. По интересното тук са останалите съставки: вкусно телешко, рикота, пресни доматки, салвиа и босилек. Комбинацията с рикота може да ви се стори странна, но се получава много добре. Вижте как:


     Необходими продукти:

- фарфале или друг вид паста - количество според броя на гостите - приемаме, че сте 4-ма;
- 300-350 гр. телешко - бон-филе, контра-филе или друго, което може да намерите прясно в магазина;
- 1/2 кутийка рикота;
- 4-5 домата;
- 1 малка глава червен лук;
- няколко листенца прясна салвиа;
- няколко листенца пресен босилек;
- кубче телешки бульон;
- микс от пипери;
- зехтин.

     Начин на приготвяне:

     Накълцайте телешкото месо на ситни късчета, след което ги полейте с няколко капки зехтин и поръсете със смления микс от пипери. Оставете в хладилника така докато не дойде време да ги запържим. През това време обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Същото направете и с главата лук. Загрейте един по голям тиган или малка тенджерка, в която ще приготвим соса за нашата паста. Сложете вътре първо телешкото, запържете за няколко минути, след което добавете лука. Разбъркайте и след още няколко минути добавете нарязаните домати, кубчето бульон и около 500 мл. вода, разбъркайте, похлупете и оставете така да къкри докато телешкото не стане достатъчно крехко. През това време сварете пастата, следвайки инструкциите от опаковката. След като е готова отцедете, но си запазете част от течността за всеки случай. Сега нарежете салвиата на ситно, добавете я към соса и разбъркайте.
Когато телешкото е готово, свалете от котлона и добавете соса към фарфале-то. Разбъркайте, след което сложете и рикотата вътре. Разбъркайте отново, поръсете с цели листенца босилек и сте готови да сервирате. Върви както с хубаво червено вино, така и с бяло. Ястието е подходящо както за романтична вечеря на свещи, така и просто за вечеря. Добър апетит!




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO