Фарфале не е сред най-разпространените видове паста, но приготвено по интересен начин то не отстъпва на традиционните се събратя. Всъщност то се различава от останалите единствено по формата си във вид на папионка. В случай, че нямате фарфале спокойно може да замените тази паста с друг вид. По интересното тук са останалите съставки: вкусно телешко, рикота, пресни доматки, салвиа и босилек. Комбинацията с рикота може да ви се стори странна, но се получава много добре. Вижте как:
Необходими продукти:
- фарфале или друг вид паста - количество според броя на гостите - приемаме, че сте 4-ма;
- 300-350 гр. телешко - бон-филе, контра-филе или друго, което може да намерите прясно в магазина;
- 1/2 кутийка рикота;
- 1 малка глава червен лук;
- няколко листенца прясна салвиа;
- няколко листенца пресен босилек;
- кубче телешки бульон;
- микс от пипери;
- зехтин.
Начин на приготвяне:
Когато телешкото е готово, свалете от котлона и добавете соса към фарфале-то. Разбъркайте, след което сложете и рикотата вътре. Разбъркайте отново, поръсете с цели листенца босилек и сте готови да сервирате. Върви както с хубаво червено вино, така и с бяло. Ястието е подходящо както за романтична вечеря на свещи, така и просто за вечеря. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!