Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Печена тиква с мед и канела/Baked pumpkin with honey and cinnamon

Share






     Навън може да става студено, но у дома аромата на печена тиква сгрява всички сетива. Тиквата със своя неутрален вкус е подходяща за приготвяне на много разнообразни ястия било то сладки или солени и макар че в България я ползваме предимно за печене и проготвяне на тиквеник, тя също така е подходяща за приготвяне на супи, заедно други зеленчуци, пюрета, а дори и по-екстравагантни комбинации като ризото например. В случая моето първо предложение с тиква е традиционно, но предвид, че сега се появява на пазар ще имам достатъчно време да ви запозная и с някои други вариации.

     Необходими продукти:


- 1/2 тиква, но може и по-малко или повече;
- няколко лъжици мед;
- канела;
- смлени орехи за поръсване;
- вода - около 300-350 мл.

     Начин на приготвяне:

     Разрежете тиквата първо на големи резени, почистете от семките, които може да запазите ако ги обичате печени. Измийте хубаво защото ще печем заедно с кората, след което нарежете всяко голямо парче на 3-4 по-малки, които поставете в тавичка. Включете фурната да загрее до 200 градуса, а през това време сипете мед върху всяко парче, след което поръсете с канела. Сипете водата в тавичката, а после я покрийте с алуминиево фолио, за да се задуши по-бързо, да омекне, а и да поеме от ароматите, и вкуса на меда, и канелата. Печете така за около час, след което махнете фолиото и запечете докато промени леко цвета си. Ако искате повече сладост след като я извадите добавете още мед, а ако желате може да поръсите и с настърганите орехи. Усещам аромата на канела чак тук. Вкусно!




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO