Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Терин от печени чушки, босилек и моцарела/Roast pepper terrine with mozzarella and basil

Share



     Терин е начин на приготвяне на продуктите. Обикновено на пара, но може да се използват и вече обработени, които да включим във финалната част от рецептата, а именно оформянето. Теринирането включва и това - поставянето на продуктите в избрана форма, която те да приемат след запичането (макар и на пара) или след поставянето на готовите продукти в нея. В конкретния случай първо ще обработим част от продуктите, след което ще ги дооформим. Сервираме охладено. Подходящо за вегетарианци. Нашият терин може да се сервира и като салата или с препечени филийки, защо не и като гарнитура. Без значение как е винаги много вкусен и свеж.

    

 Необходими продукти:

- 2 червени чушки;
- 2 зелени чушки;
- 2 жълти чушки;
- 1 пакетче моцарела;
- листа от пресен босилек;
- зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.

     Начин на приготвяне:

     Почистете и измийте чушките. Разделете ги на две равни части. Загрейте фурната до 250 гр., след което подредете чушките в тавичка върху решетка, така че да се отцежда течността, която ще пуснат. Изпечете хубаво от двете страни, след което извадете в кутия или тенджера, за да се задушат и да могат да се обелят по-лесно. След като изстинат ги обелете. Сега постелете прозрачно, пластично фолио върху кухненския плот или дъска. То трябва да е с достатъчна големина, че да завием след това в него нашият терин. Сега положете първата половинка чушка, след нея резен моцарела, а върху него лист босилек. Редувайте цветовете чушка, за да стане по-колоритно, а и в противен случай е безсмислено да ползвате три вида чушки. Когато подредите, полейте с 1/2 ч. л. зехтин, поръсете със солта и черния пипер. Сега завийте с фолиото и притиснете хубаво, за да придобият продуктите определна форма. Ако правите по-голямо количество може да поставите фолиото в съд с избрана от вас форма, а след като поставите продуктите вътре да притиснете отново хубаво. Оставете да се охлади добре, поне за една вечер. Така ще стане много по-вкусно и ароматно.

P.S. Показаните снимки не отговарят на необходимите количества. Последователността е същата.






Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO