Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Свински скалопини/Pork scallopini

Share



     Хората често подценяват свинското поради факта, че то е пълно с мазнини и холестерол. Има една част от него обаче, която е с почти нулево съдържание на мазнини, богата е на протеини, фосфор и цинк. Това е свинското бон-филе. Факт е, че то наистина съдържа холестерол, но сравнено с други части на свинското той е на половина по-малко. Ако имате възможност купувайте само охладено месо, така овкусено добре и изпечено правилно ще се получи желаната крехкост и сочност. Тези скалопини са точно такива

     Необходими продукти:

За скалопините:
- 1 свинско бон-филе - около 500 гр. - ще стигне за 3-ма;
- сушени манатарки;
- магданоз;
- сол и микс от пипери на вкус;
- 100 мл. сос Деми Глас - той придва много добър аромат на ястието, а и обогатява неговия вкус. Може да го намерите в големите вериги магазини. Продава се основно в големи количества, но пък с голяма трайност;
- 2 с. л. зехтин;

За канапето от картофени шайби:
- 2-3 картофа според големината им, нарязани на шайби с дебелина около 1 см.;
- 1 кубче телешки бульон;
Приготвяне:
     В тази част няма нищо сложно. Необходимо е единствено да сварите нарязаните на шайби картофи, но без да ги преварявате, защото след това ще ги запечем на тиган, за да хванат хубав златист цвят. Ще ги ползваме като канапе, подреждайки върху всеки картоф по едно парче от скалопините.

     Начин на приготвяне:

     Вземете свинското бон-филе и ако по него има останали ципи ги премахнете, за да е възможно най-крехко. Сега го нарежете на колелца с дебелина около 1,5 см. Поставете в подходящ съд и овкусете със сухите подправки и зехтина. В случай, че сте купили хубаво прясно месо няма да има нужда от начукване с цел окрехкотяване на месото. Сега много "елегантно" без да натискате разбъркайте месото, за да се овкуси от всички страни, след което оставете на страна, за да поеме от ароматите, а през това време подгответе картофите. В случай, че не намерите сухи манатарки, които да стриете на прах, потърсете микс от гъби на прах, подобни се продават в магазините. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Поставете в него скалопините и ги запечете хубаво от едната страна и едва след това от другата. Не натискайте и не набождайте, за да не изгубим сочността им. Когато сте готови със запичането на зеленчука и скалопните подредете в чиния в следна последователност или по избран от вас начин: в средата терин от печени чушки и моцарела, а около него картофените шайби, като върху всяка от тях поставите парче месо, а накрая полеете със сос Деми Глас. На това ястие ще му подхожда хубаво червено вино, свещи и приятна компания. Ако нещо от тези три съставки липсва вкусът няма да е същия.    


Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Анонимен каза...

Страхотни рецепти! Личи си, че свинското в комбинация с картофи е любима, както е и при мен :-)Благодаря за прекрасните идеи! Деси

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO