
Предимствата на пилешкото месо са неговата здравословност, относително ниската цена, краткото време за овкусяване и приготовление. Не е необходимо да подготвяте с часове, за да имате едно наистина добро пилешко ястие, естествено ако можете да отделите повече време няма да стане по-лошо. Трябва обаче да се внимава подправките, тъй като ако използвате много силни такива те ще надделяват в цялостния вкус, което не е добре. Баланс и хармония между всички съставки е това, което прави едно ястие наистина добро. Стана прекалено лирично, а сигурно сте гладни вече. Ето ви списъка с продуктите:
- 4 пилешки филета от по 150-180 гр;
- 100 гр. ементал;
- 30 гр. песто - домашно или купено от магазина няма значение;
- мащерка;
- розов пипер;
- риган;
- сол;
- зехтин и масло - за запичането - достатъчни са само няколко капки зехтин и съвсем малко масло, което е по-скоро за аромат;
Почистете филетата от малкото мазнини, които са останали по тях. Изрежете всичко, което не смятате, че мястото му е там. Аз обичам абсолютно чисти филета - по тях да има само месо. Изплакнете под хладка, дори студена вода - да не е топла, защото побеляват поради съдържанието на белтъчини. Подсушете. Смесете всички подправки и ги стриите хубаво, за да станат като ситен прах - доколкото е възможно разбира се. Сега овкусете пилешкото.




Принтирайте тази страница
3 коментара:
Невероятно звучи тази рецепта и мога да кажа, че това ще е менюто за утре, защото днес съм избрала да готвя пъстърва на фурна :)
Мисля обаче да заменя пестото от босилек с това от домати (това остана в момента вкъщи) и да сложа кашкавал вместо ементал, защото не обичам :)
Поздравления за блога, прекрасен е!!!
Мерси, радвам се, че ви харесва. Импровизациите са винаги добре дошли в кухнята. Добър апетит утре, а и тази вечер :)
Освен от рецептата съм впечатлена и от новия изглед на блога!
Поздрави
Кавина
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!