Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пилешко филе с песто и ементал/Chicken fillet with pesto and emental cheese

Share



Предимствата на пилешкото месо са неговата здравословност, относително ниската цена, краткото време за овкусяване и приготовление. Не е необходимо да подготвяте с часове, за да имате едно наистина добро пилешко ястие, естествено ако можете да отделите повече време няма да стане по-лошо. Трябва обаче да се внимава подправките, тъй като ако използвате много силни такива те ще надделяват в цялостния вкус, което не е добре. Баланс и хармония между всички съставки е това, което прави едно ястие наистина добро. Стана прекалено лирично, а сигурно сте гладни вече. Ето ви списъка с продуктите:

- 4 пилешки филета от по 150-180 гр;
- 100 гр. ементал;
- 30 гр. песто - домашно или купено от магазина няма значение;
- мащерка;
- розов пипер;
- риган;
- сол;
- зехтин и масло - за запичането - достатъчни са само няколко капки зехтин и съвсем малко масло, което е по-скоро за аромат;

Почистете филетата от малкото мазнини, които са останали по тях. Изрежете всичко, което не смятате, че мястото му е там. Аз обичам абсолютно чисти филета - по тях да има само месо. Изплакнете под хладка, дори студена вода - да не е топла, защото побеляват поради съдържанието на белтъчини. Подсушете. Смесете всички подправки и ги стриите хубаво, за да станат като ситен прах - доколкото е възможно разбира се. Сега овкусете пилешкото. Вземете първото филе и един остър нож. Направете хоризонтален разрез по дължината на пилето като спрете малко преди края, за да не го разделите. Отворето го и намажете с пестото. Затворете го, за да поеме и горната част от него, след което отново го отворете. Нарежете ементала на лентички, които да поставите върху долната част на пилето, след което захлупете с другата и притиснете леко. Повторете процедурата и с останалите филета. Оставете така за известно време, а през това време може да почистите след себе си, за да оползотворите времето си, а и да загреете в тиган с незалепващо покритие зехтина и маслото. Колкото по-добре загрял тиган толкова по-добре. Сега поставете филетата вътре. Запечете първо от едната страна, а после и от другата, за да запечатате, а след това периодично обръщайте, за да не прегаря и така докато месото е готово и от вътрешната страна. Това ще разберете като леко отворите, ако е загубило розово-червения си цвят, значи е готово за сервиране. За гарнитура е подходящо картофено пюре, което може да смесите с малко песто, задушени зеленчуци или може да направите като мен. Използвах само зеленчуците от зеленчуковата супа, която бях приготвил предния ден. Все пак трябва да се използват всички подръчни продукти или дори готови ястия.




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара:

Анонимен каза...

Невероятно звучи тази рецепта и мога да кажа, че това ще е менюто за утре, защото днес съм избрала да готвя пъстърва на фурна :)

Мисля обаче да заменя пестото от босилек с това от домати (това остана в момента вкъщи) и да сложа кашкавал вместо ементал, защото не обичам :)

Поздравления за блога, прекрасен е!!!

Bobbie каза...

Мерси, радвам се, че ви харесва. Импровизациите са винаги добре дошли в кухнята. Добър апетит утре, а и тази вечер :)

CRAFTWOMEN каза...

Освен от рецептата съм впечатлена и от новия изглед на блога!
Поздрави

Кавина

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO