Етикети:
никулденски шара,
пъстърва,
риба,
шаран
Това сочат данните на специализирания сайт за готварски рецепти и кетъринг www.BobbieCooks.com. Около 70% от търсещите рецепти за Никулден в интернет, се спират на пъстърва, като предпочитат приготвянето й на фурна. 20% остават верни на традицията и ще приготвят за празника шаран. Останалите 10% се спират на по-нетрадиционни риби като лаврак и ципура.
Популярността на пъстървата постоянно нараства и тя все по-често присъства на трапезата на българите – това е риба, която живее в чисти води, няма лоша миризма, лесна е за приготвяне и може да бъде купена от почти всички магазини и то прясна, затова по-широк кръг от хора я предпочитат. Като цени пъстървата не е много по-скъпа от шарана. Чистен шаран се продава на цени около 8-10 лв. за кг., а чистената пъстърва е 10-13 лв. за кг.
Вече втора поредна година наблюденията на сайта www.BobbieCooks.com сочат, че кулинарните приготовления за Никулден започват още от 3 декември. Хората се ориентират в различните варианти за рецепти и избират какво да поднесат на празничната трапеза. Днес още от 8 ч. сутринта посетителите на сайта са много активни – станали са рано, за да приготвят ястия за празничен обяд.
Вижте моите рецепти за рибни ястия
Честит имен ден на всички именници, весел празник и просперитет!
Принтирайте тази страница
Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!