Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Късчета от свинско бон-филе върху канапе от тиквички

Share


     Ако имате нужда от лесна и бърза за изпълнение рецепта, то тази е точно такава. Мариноването на късчетата е единственото нещо, което отнема време и то само защото колкото повече време се мариноват толкова по-вкусни ще станат. Вижте от какво още се нуждаете:

     Необходими продукти:

- 500 гр. свинско бон-филе;
- 500 гр. тиквички;
- за мариноването: 4 с. л. зехтин, сол, черен пипер, кимион, мащерка,  сушена целина и лук;
- 50 мл. готварска сметана;
- 50 гр. ситно настъргано сирене "Кефалотири" - това е гръцко твърдо сирене. По принцип "Кефалотири" се приготвя от овче и/или козе мляко, но често под това име може да намерите сирене, което е всъщност приготвено от краве мляко. Когато сиренето е приготвено от такова то трябва да се нарича "Кефалогравиера". В зависимост от използваното мляко или смес от млека цвета му е от бял до жълт.
- 20 гр. масло.

     Начин на приготвяне:

     Като за начало се захващаме с мариноването на месото, за да му дадем максимално време за овкусяване. Почиствате свинското от всички ципи, мазнини и сухожилия, след което разрязвате напречно на 3 парчета, а след това всяко от тях режете надлъжно на възможно най-тънко. Смесете подправките - равни количества от всички - след което добавете зехтина и със силиконова четчица намзвате хубаво месото и оставяте да поеме от ароматите на подправките.

     Сега дойде ред на тиквичките и същинската част от приготвянето на тази рецепта. Обелете ги, измийте ги, след което ги нарежете на тънки лентички с дебелина около 2-3 мм. или възможно най-тънко. Посолете ги леко. Загрейте тиган, в който да запечете свинските късчета. Предвид, че са тънко нарязани не трябва да прекалявате, защото ще загубят от сочността си и крехкостта си. Печете не повече от 4-5 минути. След като приключите с месото трябва да запечете и тиквичките. Отново в добре загрят тиган разтопете и загрейте част от маслото, сложете тиквичките и сотирайте за 2-3 минути. Ако тиганът не е достатъчно голям може да се наложи да повторите и потретие тази процедура, когато приключите в същия тиган поставете всички тиквички, полейте със сметаната и добавете ситно настърганото сирене. Разбъркайте внимателно. Сега в подходяща чиния поставете първо така приготвените зеленчуци, а върху тях свинските късчета. По ваше желание може да поръсите с още малко "Кефалотири" или "Кефалогравиера" и да сервирате докато е още топло.
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO