Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Фузили с пилешко и салвия

Share


     Колкото по-често готвите паста, толкова повече ви се струва, че възможните комбинации от продукти вместо да намаляват всъщност се увеличават. Това е едно просто неизчерпаемо поле от идеи. Естествено трябва да се вслушвате в готварския си инстинкт, за да вложите правилните продукти или просто да спазвате рецептите, защото никой не е защитен от провал в кухнята. Очевидно ще става въпрос за рецепта за паста и по точно фузили. Няма да е със сос, както много други видове, но това не означава, че ще е по-малко вкусна. Както вече написах - всичко е въпрос на правилно комбиниране.

     Необходими продукти:

- 1/2 пакет фузили - ако намерите пресни такива ще е още по-добре;
- 500 гр. пилешко филе от гърди;
- 20-30 листенца прясна салвия;
- 200 гр. листа пресен спанак;
- 50 гр. сушени чери или обикновени домати;
- 50 гр. масло;
- 1 супена лъжица мед;
- сол и черен пипер на вкус;
- 2 с. л. зехтин.

     Начин на приготвяне:

     Тъй като в тази рецепта всичко се приготвя много бързо и времето е от значение е добре предварително да си подготвите всички съставки. Пилешкото месо нарязвате на късчета, които осолявате и поръсвате с черен пипер, поливате със зехтина, разбърквате внимателно, за да се овкусят от всички страни и оставяте засега. Измийте и почистете спанака. Направете същото и с листенцата салвия. Ако използвате сушени чери домати няма да е нужно да ги режете, но ако използвате обикновени домати трябва да ги нарежете на ситно. Това е приготовлението. Сега може да сложите фузилите да се варят.

     За варенето спазете инструкциите от кутията. Успоредно със завирането на водата загрейте отделно и втори съд, достатъчно голям, за да събере както пастата, така и останалите продукти. След като сте поставили фузилите във водата може да започнете и запържването на пилешките късчета във втория съд. Когато са почти готови, а това ще е малко преди и пастата да е готова, поставете към тях салвията и сушените домати. Запържете още малко или докато фузилите са сварени напълно, но без да ги преварявате разбира се. Отцедете ги от водата, но си запазете около 100 мл. от нея. Сега ги изсипете при пилешкото, разбъркайте внимателно, добавете маслото и разбъркайте отново докато то се разтопи. Добавете спанака и останалата течност от варенето на фузилите. Отново разбъркайте, а за финал сипете лъжицата мед. Това ще придаде един доста интересен и специфичен вкус на тази паста без да се натрапва. След смесването на всички съставки е нужна не повече от минута върху котлона, само колкото да се смесят вкусовете. По желание може да поръсите с прясно настърган пармезан, да налеете по чаша хубаво бяло вино и да сервирате.
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO