Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Ресторант Маслината, София

Share


     Ако случайно имате път в района на кв. Хаджи Димитър или живеете там то непременно трябва да посетите Ресторант Маслината.  Според мен това заведение си е попадение в десетката, особено след като го открихме съвсем случайно и нямахме никакви очаквания, когато отидохме там. От момента, в който влязохме вътре усетих, че с удоволствие бих се върнал отново.
    
     Просто тук всичко си е на мястото - до последният детайл. Посрещат те любезно и ако има достатъчно свободни места ти дават избор къде да седнеш. Обстановката е идеална за заведение ориентирано към средиземноморската и по-скоро гръцка кухня. Всичко е изпипано, всичко си е на мястото - масите край огромните прозорци, закачалките в близост до тях, пресните билки и подправки на входа, огромните мушкато и още, и още, та чак до храната, която може да е на последно място, но първа по значение.

      Интериорът е само допълнение към наистина вкусната храна. Изборът в менюто е богат, както на напитки, така и на ястия, но не прекалено, че да се загубите в него. Честно казано ние заложихме основно на предястия, салати и по-малко основни, но направо си облизахме пръстите. Страхотна Гръцка салата - наистина и то само за 5.90 лв. Чудесна комбинация от   краставици, домати, два цвята чушки, каперси, лук, фета сирене, вкусни маслини и за връх - една люта чушка. Точно като в Гърция. Шопска салата - 5.00 лв. за нея няма какво да пиша, като на всякъде е. Пържени тиквички - 4.90 лв. Вкусни, леко хрупкави и сервирани с Дзадзики и още нещо, на което му забравих името. Гаврос - 6.90 лв. Това беше единствената издънка. Не беше лош, но ми докарваше на добре изпържена цаца (не че нямат роднинска връзка). Печен патладжан с три вида сирена - 8.40 лв. Вкусен и сочен. Идеално балансиран вкус без да е мазен или сух, или нещо да преобладава. Калмари на тиган с цена от 11.90 лв. Добре изпържени - нито повече, нито по-малко. Крехки, но леко мазни и въпреки това вкусни. Домашна наденица от Халкидики - 8.80 лв. Не знам дали е точно от Халкидики, но другаде не съм ял такава. Не много сочно и със сигурност не мазна, но пък много вкусна и върви с гарнитура от прясно изпържени картофи. Пържени кюфтета - 7.20 лв. Като цена звучи леко стряскащо за пържени кюфтета, но пък са телешки, много добре овкусени, 3 броя и отново в комплект с пържени картофи, а и с допълнение от подправки. Питките, които поръчахме се приготвят почти тук - тук се допичат и овкусяват със зехтин и риган. Не са никак лоши и вървяха с всичко поръчано. С две бири, безплатна вода и вкусна безплатна разядка за начало закръглихме сметката на 88.30 лв. и това за 6 души. Мисля, че е много добре

     Ресторант "Маслината" е подходящт за романтична вечеря, делова среща или приятен обяд с приятели. Всичко е направено с вкус и те предразполага да искаш още от атмосферата и храната. Определено следващият път ще посетим "Маслината" съвсем целенасочено.

Адрес: кв. Хаджи Димитър, ул. Резбарска 31
тел. за резервации: 02 / 400 55 44, 0879 168 608, 0887 718 202

 
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

4 коментара:

Анонимен каза...

Чудесно място. Благодарим ви. След като прочетохме мнението ви, решихме да се доверим и останахме очаровани. Повторихме много скоро и с удоволствие открихме нови неща в менюто, обслужването отново беше изключително внимателно и приятно, очароваха ни с нов сладкиш от портокал и още нещо, а момчето , което ни консултираше за вино .... и да не си решил да консумираш вино, просто не можеш да му откажеш. Но изборът му беше много сполучлив. Още един път благодарим за публикациите ви, които ни отвеждат на приятни места.

Bobbie каза...

Супер, много се радвам, че съм ви бил полезен. Обещавам да продължавам да споделям с вас своето мнение за местата, които си струва да посетите.

Анонимен каза...

:-)право на жокер като при Ники Кънчев - ако не сте ходили отдавна на това прекрасно място наречено с името Ресторант "Маслината", то вие сте изпуснали новите попълнения в рибата и невероятните телешки пържолки от млечно теле. След вашата информация преди време, пробвахме и вече сме :-) редовни посетители там. Благодарим още веднъж

Анонимен каза...

След дълго отсъствие от страната при завръщането си отново посетихме въпросното заведение "Маслината" и за пореден път бяхме очаровани - нивото на обслужване и качеството на храната бяха все на висота, но проължават да изненадват клиентите с нови и нови ястия. Посетихме го 2 пъти за една седмица и при всяко посещение ни се прелагаше ядене на деня, което както ни обясниха се стремят дълго време да не се повтаря. Чудесно беше. А и слакишите .... не е за разказване, а за опитване. Желаем им успех

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO