Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!
В България може вече да намерите почти всички видове паста, но спагетите си остават класика. Няма нищо лошо в това, но дори и най-необикновената паста е нищо без подходящ сос или комбинация от продукти. Хубавото е, че освен различните видове паста има и достатъчно автентични италиански продукти, които ни позволяват да развихрим фантазията си в кухнята и да придадем италиански привкус на ястията си, вместо да побългаряваме рецепти с продукти, които сигурно не се намират в италианските шкафове. Днешната ми рецепта е за спагети със сочни телешки кюфтенца, чери доматчета, свежа моцарела и босилек, много босилек.
Необходими продукти:
- 400 гр. телешка кайма;
- 200 гр. чери доматчета;
- 1 опаковка моцарела - 125 гр.;
- около 1/3 връзка босилек;
- за овкусяването на каймата ще са ви необходими: магданоз, черен пипер, калиева сол, кимион, джинджифил, червен пипер, чубрица и част от босилека - 1/3 от него.
Начин на приготвяне:
Започваме с овкусяването на каймата. От изброените подправки за това количество смляно месо ще са ви необходими по 3-4 щипки. Специално за овкусяването на месо аз съм на принципа: колкото повече подправки, толкова по-добре, без да прекаляваме разбира се. Прибавете подправките и омесете хубаво. Оставете да престои поне час, ако имате повече време ще се получи още по-хубава смес. Когато прецените, че е дошло време за готвене оформете кюфтенца от каймата с големина на малък орех. Това ще отнеме малко време, но не толкова, че да се откажете. Загрейте един тиган или тенджерка, поставете кюфтенцата вътре, без да добавяте допълнително мазнина и запържете. През това време измийте доматчетата и ги разделете на две половинки. Прибавете ги към позапържилите се кюфтенца заедно с още 1/3 от босилека. Сега сварете спагетите според инструкцията от опаковката. Докато завършва термичната обработка на тези продукти нарежете моцарелата на малки кубчета. Сега, когато всичко е подготвено, отцедете спагетите и към тях добавете кюфтенцата заедно с доматчета, а след тях и кубчетата моцарела. Поръсете с босилек, разбъркайте и поднесете топли, така моцарелата ще се разтопи и леко ще се разтече. Добър апетит!
Ако сте запален кулинар и търсите съмишленици или имате бизнес свързан с готвенето и храненето, за вас ще бъде много полезно да си имате собствен уебсайт или блог. Хиляди хора ежедневно търсят информация за готвене, ресторанти и др. в интернет. Това е подходящото място за вас, вашите идеи и реклама. Свържете се с мен на е-мейл bobbie@abv.bg или на тел: 0888 38 31 39.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!