Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Крем супа от тиквички и картофи/Potato-zucchini cream soup

Share



     С наближаването на по-хладните месеци ще имаме нужда и от нещо сгряващо за хапване, а какво по-добро предложение от една вкусна крем супа, особено когато е поднесена по интересен начин. Не са нужни много продукти, приготвя се бързо и е много е вкусна.
    
     Необходими продукти:
- 3-4 картофа - обелени и нарязани на едри кубчета;
- 1 тиквичка - обелена и нарязана като картофите;
- 1/2 глава целина - обелена и нарязана;
- 100-150 мл. прясно мляко;
- сол и черен пипер на вкус;
- готварска сметана - за декорацията;
- 20 гр. масло.
- няколко капки зехтин.

     Начин на приготвяне:

Сложете в тенджера вода, която да е достатъчна да покрие зеленчуците, когато ги сложите вътре. Ако не стигне ще долеете. Включете котлона на силна степен, сложете тенджерата, а като заври водата намалете силата на греене. Ако зеленчуците са вече подготвени остава само да ги поставите във водата. Овкусете със солта, пипера, капнете и зехтина. Сега прихлупете и ги оставете да си врат, докато омекната достатъчно, че да ги пасирате или смачкате с решетъчна лъжица или друг подходящ прибор, който имате.  Когато зеленчуците са готови, изсипете останалата в тенджерата течност, но е добре да си оставите част от нея в случай, че след пасиранете се сгъсти прекалено много и стане по скоро като пюре, а не като крем супа. Сега добавете маслото и прясното мляко. Пасирайте докато се получи гладка смес или ако предпочитате може да оставите и малко по едри парченца, за да се усеща вкуса на всеки отделен зеленчук, когато я опитвате. Когато сте готови с тази част и ако е дошло време за вечеря разсипете в чиниите и се пригответе за декорацията. Тя е по ваш вкус и идея, което означава, че има безброй вариации. Пригответе си и крутони. Сега може да се сгреете само от вида на вкусната и красива крем супа.







Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара:

Dani каза...

Красиво сервирана .Иначе рецептата е изпитвана и е хубава .Поздрави.

Bobbie каза...

Е, няма как да пропуснем и изпатините, но качествени рецепти. По тази причина компенсираме с украса :) Мерси и приятен уикенд!

Анонимен каза...

Много вкусна стана, макар и без целина :)

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO