"Ура-Маки" е същото като "Маки" суши, но обърнато наопаки. Казано по друг начин - с оризът навън. Иначе останалите съставки са абсолютно същите. Единственото, което ще добавим е сусам. Ако намерите и черен, и бял ще е още по-добре, но и само бял ще свърши работа. Технологията е идентична до момента, в който след като сте разстелили ориза върху Нори-то, в този случай обаче върху цялата му повърхност, след което го обърнете върху бамбуковата подложка. За да не залепва оризът върху нея може да я покриете с фолио или да я намокрите. Сега върху кората наредете по същия начин сьомгата или каквато риба сте решили да ползвате, краставицата или авокадото, омлета ако сте приготвили. Хубавото при завиването в този случай е че оризът лесно ще се слепи към Нори-то. Ако сте поставили фолио внимавайте да не го завиете и него. След като сте се справили с тази задача поръсете оформеното руло със сусамовите семена отвсякъде и ги притиснете внимателно, така че да се слепят към него. Единственото, което остава да направите е да нарежете рулото. Този вид суши може да го оставите за следващият път, когато сте поканили приятели вкъщи и така отново да изненадате гостите си или да ги направите заедно и да разнообразите суши менюто за вечерта. Не е толкова сложно, нали?
Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!
Суши "Ура-Маки" у дома/Sushi "Ura-Maki" at home
Share
Етикети:
авокадо,
кетъринг,
маки,
нори,
суши,
сьомга,
ура-маки
Принтирайте тази страница
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!