Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Печени картофи с масълце / Baked potatoes with butter

Share



     Картофите са една мултифункционална гарнитура. Вървят с пилешко, свинско, риба, а и сами по себе си са вкусни. Пържени, варени, сотирани или печени са любими на всички. Сега ще ви предложа една много лесна, но не много бърза рецепта за вкусни печени картофи.

     Необходими продукти:
     - картофи - логично - броят е според големината и колко гости ще имате. Приемам, че сте приготвили 4 средно големи картофа;
     - 50 гр. масло;
     - черен пипер;
     - универсална подправка тип "Вегета";
     - алуминиево фолио.
     Приготовление:
     Обелете картофите и ги измийте. В купичка поставете маслото и го разтопете на микровълново или водна баня. Отрежете си толкова фолио, колкото ще е необходимо, за да обвиете картофа. Поставете първият картоф отгоре, след което с четчица го намажете с масълце, поръсете с черния пипер и универсалната подправка.
Сега го завийте. Включете фурната да загрее до 200 градуса, а през това време продължете същата процедура и с останалите картофи. Печете на горна и долна фурна като поставите тавата в средата на печката. След около час ги извадете. Ако искате да са по-златисти махнете фолиото, усилете фурната и качете по-близко до горния реотан. Това е!  




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

4 коментара:

Cristian Borod каза...

I love baked potatoes!

Bobbie каза...

I love them in every way!

Анонимен каза...

Станаха превъзходни :)

Анонимен каза...

По същия начин приготвям стар лук. Преди сервирането се наръсва с оцет. Разкошно мезе е!

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO