Етикети:
основни ястия,
рибни ястия

По мои наблюдения рецептите с пъстърва са едни от най-търсените в интернет. Вероятно, защото това е една доста популярна, а и лесна за намиране в магазините риба. Хубавото е, че обикновено може да си я купите прясна, което е много важно за едно наистина вкусно ястие. Точно пресни и много свежи, и ароматни зеленчуци ще ползваме днес към нашата риба. Резултата е една много свежа вариация на любимата на много хора риба. Сега е момента да видите какво ще ви е необходимо, за да нагостите 2-ма:
- 2 пъстърви от по около 300 гр.;
- 1 по-голям морков;
- 1/3 глава целина;
- 3 стръка от зелената част на целината;
- 1/2 лимон;
- 4-5 стръка магданоз;
- 1/2 чаша бяло вино;
- сол и черен пипер на вкус;
- зехтин.
Вземете рибите и ги изплакнете хубаво под течаща вода, за да отмиете хлъзгавината им, а след това ги подсушете хубаво. Направете по няколко диагонални разреза по рибите, за да може рибите да се овкусят по-добре.

Оставете на страна. Настържете кората на половинката лимон и изтискайте сока му купичка. Посолете и поръсете с черния пипер тази смес и разбъркайте хубаво. Сега овкусете от всички страни, най-вече от вътре, пъстървите и отново оставете да поемат от ароматите, а през това време да нарежем зеленчуците. Обелете и измийте главата целина и морковите, а стръковете целина само измийте. Нарежете всичко на лентички, после ивички и накрая на кубчета или по-скоро кубченца.

През това време може да сложите един голям тигана, трябва да е достатъчно голям, за да можем да поберем и двете риби вътре заедно със зеленчуците да загрява заедно със зехтина. След като е добре сгорещен добавете първо зеленчуковите кубченца и запържете за минутка-две, а след това и рибите. Оставете ги да се запекат първо от едната страна, а след това обърнете и от другата. В минути ще са ви необходими по около 5 на страна. Добавете виното в тигана.

Сега нарежете останалите зеленини на ситно и ги добавете към всичко останало. Захлупете тигана, за да се задушат всички продукти и всеки да поеме от аромата на другия.

Към края махнете капака, за да се посгъсти соса. След като сервирате може да гарнирате с
пресни картофки с копър и да продължите със същото бяло вино, което използвахте при готвенето. Изглежда изключително красиво, а и според мен е също толкова вкусно.
Принтирайте тази страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!