Поне според мен бон-филето е най-вкусната част от едно прасе. Дали ще го печете, пържите или варите то ще остане крехко (стига преди това да сте махнали всички ципи от него). Ето Ви и необходимите продукти за приготвянето на тази рецепта (за 4-ма):
- 2 бон-филета (около 800 гр.);
- около 150 гр. прясно, ситно настърган пармезан;
- 4 щипки риган;
- 2 ч.л. сусамово олио;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Изчистете свинското от всякакви ципи и мазнина. Всяко парче разделете на 4 равни част, т.е. трябва да имате по 2 за всеки гост. След това сложете месото в купа, поръсете с ригана, солта и черния пипер, изсипете сусамовото олио и разбъркайте хубаво. Оставете така приготвеното месо за около час в хладилника. Извадете месото, поставете го върху дъската да застане като пънче и така го начукайте хубаво докато се получат 8 тънки филета. Поставете тиган с незалепващо покритие да се загрее, а през това време поръсете хубаво с пармезана всяко едно от филетата и притеснете, за да се поеме хубаво от свинското. Поставете филетата едно по едно в тигана с пармезана нагоре и обърнете едва след като се запече хубаво от другата, но след това внимавайте да не го загорите. Достатъчни са около 6-7 минути от едната страна и 3-4 от другата в зависимост от котлона и тигана, за да постигнете оптималната комбинация между вкус и вид. Подходяща гарнитура биха били задушени броколи, картофено или зеленчуково пюре, комбинация между див и дългозърнест ориз.
Принтирайте тази страница
2 коментара:
Naistina wkusno, 4uvstwa6 se dobre nahranen bez da ti e tezko.Moze li parmezana da go zamenim s ne6to po-na6ensko? Lini
Lini, radvam se, che ti e haresalo, a otnosno parmezana - po-dobre da si ostane s nego, a i veche ne e problem da se nameri po magazinite.
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!