Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Салата със спанак, запечени зеленчуци и сирене "Халуми"/Salad with spinach, oven baked vegetables and "Halloumi" cheese

Share





     Сигурно ви се е случвало да ви остане храна от предната вечеря или обяд, а след това да се чудите какво да правите с нея,   защото вече не ви се яде от същото. И тъй като аз лично не си падам по хвърлянето на храна предпочитам да оползотворя тези продукти или както понякога го наричам - да "рециклирам" остатъците. Не звучи особено благозвучно, но пък могат да се получат много интересни комбинации. Ето ви една такава.
     Приемам, че са ви останали от запечените зеленчуци, които вече сме приготвяли за гарнитура (в случай, че не са, а започвате отночало вижте рецептата тук: "запечени зеленчуци").  Освен вече приготвените запечени зеленчуци ще са ви необходими още:

- пресен спанак - преценете сами колко, предвид колко души ще бъдете, а и  от качеството на спанака;
- около 250 гр. Халуми - можете да го намерите в магазините за ориенталски храни и подправки, а също и в някои от по-големите хранителни вериги. Халуми е сирене с кипърски произход, но разпространено вече далече отвъд пределите на Кипър. Прави се от смес на козе и овче мляко, но може да попаднете и на такова, което съдържа краве мляко. Точката при, която започва да се топи е висока, което го прави идеално за запичане, както ще го приготвим и ние. Преди употреба е желателно да го накиснете във вода за около 30 мин.

     Измийте и почистете спанака, ако е едър го нарежете. Сложете го в чинии. Отгоре поставете вече приготвените запечени зеленчуци. Сега остава да приготвим халуми-то. Нарежете го на тънки филийки с дебелина около 0,5 см., загрейте хубаво тиган с незалепващо покритие, след което поставете сиренето вътре и го оставете за няколко минути или докато хване златиста коричка. Когато е готово го поставете на върха на вашата салата. Доста екзотична и вкусна салата подходяща както за делник така и за празник.




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO