Добро утро, на всички! Събота сутрин е и е време за закуска. Какво по-хубаво начало на деня от такова с палачинки? Ами такова, с нещо по-интересно...поне на външен вид. Иначе всичко друго си е същото - продуктите, сместа за палачинките и дори сладкото. Допълнителното, от което ще имате нужда е формата за донъти или казано по нашенски - понички.
Продуктите за моята смес за палачинки:
- 1/2 л. прясно мляко;
- 2 яйца;
- 1 равна чаена лъжичка захар;
- 1 щипка сол;
- 1 прахче или ампулка течна ванилия;
- 1 щипка канела;
- брашно - достатъчно за сгъстяване на сместа.
- 1 ч.л. разтопено масло - за омасляване на тавичката.
Приготвяне:
Смесете всички продукти и разбийте до получаване на хубава, гладко точеща се смес. Внимавайте да не стане много гъста, а и много рядка...и в двата случая може да го коригирате, така че спокойно. Добавете или още малко мляко, или още малко брашно. Сега е момента, в който трябва да прецените дали продължавате по стандартния начин за правене на палачинки или по този, който ви предлагам аз. Проблемът е във формата. Моята лично е от Германия, но ако се поразровите по немските магазини тук със сигурност ще намерите същата или подобна.
Ако вече си имате тава, разтопете маслото, намажете с него всяка формичка, загрейте фурната до 200 гр., а докато тя загрява разлейте сместа по формичките. Печете в средата на фурната за около 20 минути, след което вдигнете тавичката нагоре, по-близо до горния реотан, за да хванат цвят, така да се каже. След като ги приготвите сервирайте със сладко по ваш вкус и за да ни лъха още малко на понички може да поръсите с пудра захар. Добър апетит и се насладете на вашият ден, който и от седмицата да е той!
1 коментара:
Това ако не се лъжа е любимото ми сладко от зелени смокини.Дано има някъде такива форми-стават оригинални.
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!