Етикети:
брускети,
кетъринг,
маслинова паста
Ето ви моята вариация на маслинова паста, на която идеално приложение би било върху франзела за направата на брускети. Трудно ще ви дам точно количество, защото най-вкусно става на око, на вкус, а и в зависимост от това за колко души, но поне ще се опитам да ви ориентирам, за да не прекалите с някоя от съставките. А ето ги и тях:
- черни маслини - около 300 гр. - ако намерите обезкостени ще си спестите малко усилия, но не пречи да го направите и собственоръчно;
- пармезан - не повече от 30-40 гр. - използвайте ненастърган, за може настъргвайки го непосредствено преди употребата му да извлечете максимално от вкусовите и ароматните му качества;
- пресен босилек - не повече от клонка или две;
- зехтин - 50 мл.
В случай, че ползвате обезкостени маслини единственото, което ще е необходимо да направите, за да завършите приготовлението на вашата маслинова паста е да поставите всичко в блендер и да разбиете всичко до получаването на една хомогенна смес, подходяща за мазане. Друг вариант, в случай, че нямате блендер, а разполагате с пасатор е да поставите всичко в купа и да пасирате до получаването на същата консистенция. Вече е разполагате с една вкусна, без консерванти, домашно приготвена маслинова паста.
Ако очаквате гости може да предложите прясно изпечени брускети с аромата, на които ще завладеете гостите си още от вратата. За целта е необходимо единствено да намажете така приготвената паста върху филийки от франзела или друг вкусен хляб и да изпечете непосредствено преди вечеря или дори след като всички са се настанали около масата. Изпичането отнема не повече от 4-5 мин. на добре загрята горна фурна. Ммммм...здравословно и вкусно!
Принтирайте тази страница
Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!