С тази рецепта искам да ви предложа една вкусна и свежа салата за наближавищите пролетни дни. С тези ту снежни, ту дъждовни дни е трудно човек да си мисли за пролет, но това не пречи да се подготвим за нея подобаващо и вкусно. Вижте как:
Необходими продукти:
- 1 малка, крехка, зелена салатка;
- по 4 пъдпъдъчи яйца (или повече) за всяка салата;
- по 5 топченца бейби моцарела за всяка салата;
- 2 домата - за предпочитане био;
- 1 краставица - за предпочитане био;
За дресинга:
- 100 гр. кисело мляко;
- 2 с. л. екстра върджин зехтин;
- 1 с. л. балсамов оцет;
- 2-3 щипки риган;
- сол и черен пипер на вкус;
Дресинга се приготвя съвсем лесно - просто смесвате всички съставки и разбърквате.
Начин на приготвяне:
Всъщност тя и салатата се приготвя елементарно. Първо сложете тенджерка с вода на котлона. В нея ще сварим яйцата. Когато водата заври ги поставете вътре, след което засечете 5 минути. Това време ще бъде достатъчно за твърдо сварени яйца. Извадете ги и оставете да се охладят. През това измийте хубаво салатката и зеленчуците. Може да приготвите салатата в купа и всеки да си сипва или в отделни чинии. Нарежете първо салатата, след нея доматите и краставиците, прибавете бейби моцарелата и разбъркайте. Сега обелете вече изстиналите яйца, след което ги разрежете на две половинки. Поставете ги на върха на салатата. Полейте с дресинга и може да сервирате. Надявам се това предложение да ви допадне и да ви донесе поне малко пролетно настроение.
Принтирайте тази страница
3 коментара:
Отдавна следя този сайт и трябва да призная, че рецептите са наистина много идейни и сравнително лесни за изпълнение. Благодаря ти, Боби - с теб успявам да разнообразявам ежедневното готвене :)
Много свежа идея.От известно време все ги заглеждам в магазина пъдпъдъчите яйца.Ще имам предвид и тази рецепта.
Интересно е тук!:)
Благодаря много за хубавите коментари. Радвам се, че успявам да внеса някаква свежест в сивото хранително ежедневие. Поздрави от мен.
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!