Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пилешко филе върху канапе от брускети/Chicken fillet on a bruschetta canape

Share


     Приготвянето на брускети датира още от 15-ти век, разбира се в Италия. Вариациите са наистина безброй и всичко зависи от вашата фантазия и наличните продукти. В конкретната рецепта нашите брускети служат за гарнитура на едно не по-малко вкусно пилешко филе, но съвсем спокойно може да ги предложите и самостоятелно като парти хапки или предястие. Ето необходимите продукти за тази апетитна комбинация:


     Необходими продукти:

- 4 пилешки филета от гърди - за предпочитане охладени, а не замразявани - около 200 гр. всяко филе;
- по 2-3 филийки от франзела за всяка порция;
- 2 био-домата;
- 2 био-зелени чушки;
- 10-ина обезкостени маслини;
- 6-7 листенца пресен босилек;
- моцарела - 1 опаковка от 125 гр.;
- сол и черен пипер на вкус;
- зехтин - екстра върджин;
- мащерка.

     Начин на приготвяне:

     Изплакнете пилешките филета под хладка вода, след което ги подсушете. Поставете ги в купа или по-дълбока чиния, капнете им няколко капки зехтин, поръсете със сол на вкус, прясно смлян черен пипер или микс от пипери ако имате под ръка, 3-4 щипки мащерка и разбъркайте, така че филетата да се овкусят от всякъде. Оставете така поне за половин час. Зеленчуците нарежете на кубчета, като доматите е желателно и да обелите предварително, лично аз изобщо не обичам ципите им особено след термична обработка, а ние ще ги запържим набързо. И така, чушките и доматите на кубчета, а маслините и босилека нарежете на ситно. Загрейте един тиган с незалепващо покритие, капнето му съвсем малко зехтин и поставете всичко нарязано вътре. Запържете за буквално 2-3 минути, колкото да се смесят ароматите и зеленчуците да омекнат, а след това отстранете от котлона. През това време си нарежете моцарелата на колелца, за всяка филийка по едно колелце или две ако са мънички. Загрейте фурната на около 200 гр. и само на горен реотан. Котлона не го изключвайте, защото в него ще запечем пилешкото месо. Ще използваме същия тиган, така месото ще поеме и част от оставените от зеленчуците аромати. Филетата печете около 3-4 минути от всяка страна или до златисто. През това време поставете по една лъжичка от зeленчуковата смес върху всяка филийка, а отгоре и резен моцарела. Подредете в тавичка и запечете в загрятата фурна. Печете така докато моцарелата започне да променя цвета си. Ако искате брускетите да са по-хрупкави може първо да запечете само филийките. Сервирайте докато всичко е топло по начина, който виждате на снимката или както на вас ви харесва. Бързо, лесно и вкусно.
 





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Didi Bunova каза...

Освен бързо и лесно е много изкусително и ароматно!

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO