Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Средиземноморско пиле с тортелини и броколи

Share



     Когато започнах да обмислям тази рецепта тя включваше само пилешко филе и тортелини със сирена, но постепенно започнах да добавям още продукти докато в един момент трябваше да спра, защото започна да става претрупано. Мисля си и се надявам, че съм спрял точно навреме. В крайна сметка не съжалих за нито една вложена съставка. Получи се ястие еднакво насищащо и вкусно, както за окото така и за тялото. Надявам се да допадне и на вас.

     Необходими продукти:

- пилешко филе от гърди - около 500-600 гр.;
- 300 гр. броколи;
- тортелини със сирена - ако намерите пресни такива е по-добре, но тъй като аз не намерих се задоволих с пакетирани - 1 пакет;
- 125 гр. моцарела;
- 25 гр. сушени чери домати;
- 50 мл. готварска сметана;
- за мариноването на пилешкото ще са ви необходими: къри, риган, шафран, босилек, сол на вкус, а останилите подправки в равни количества;
- 2 с. л. зехтин.

     Начин на приготвяне:

     Ще полу-приготвим всеки продукт, след което ще комбинираме всичко заедно. Като за начало почистваме пилешкото от всичко излишно по него. Разрязваме надлъжно всяко филе на две равни част, а след това мариноваме пилешкото като за целта смесваме всички подправки, след което го поръсваме с тях, поливаме със зехтина и оставяме да се овкусява. През това време почистваме и измиваме броколите, и загряваме тиган с незалепващо покритие, след което за около 3 минути запичаме филенцата от всички страни. Когато са готови вадим в керамична тавичка, в която ще продължим приготовянето на ястието. След запичането на филенцата в тигана сипете готварската сметана и разбъркайте, така че да оберем останалите подправки и аромати - по-късно ще използваме това сосче, за да полеем всички продукти. Сега идва ред на броколите и тортелините. Загрейте тенджера с вода и малко сол. След като водата заври бланширайте в нея броколите и ги сложете при пилешкото. В същата вода сварете тортелините, съгласно указанията от опаковката. Горе долу по-средата на варенето добавете и сушените домати. Както може да се се досетите - след като са готови ги прибавяме към останалите продукти. Разбъркваме внимателно и поливаме със сметановото сосче, което вече приготвихме. Остана единствено да запечем, за да се доизпече пилешкото и да се разтопи моцарелата, а да - моцарелата - нарежете я на колелца и покрийте с нея ястието. Загрейте фурната на 250 градуса. Печете до промяна на цвета на сиренето, за да не стане сухо месото.  
    
     В случай, че не пропуснете точният момент със сигурност ще се насладите на едно наистина сочно, ароматно и вкусно ястие.





 
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO