Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пилешки късчета с кестени и джинджифил

Share




     В случай, че до момента сте пренебрегвалите кестените като продукт за готвене мисля, че е време да им обърнете повече внимание. Кестените са не само наистина полезни, но и изключителни вкусни както и мултифункционални. С тях може да приготвите както солени ястия, така и десерти, а дори и брашно, което е изключително полезно тъй като е без съдържание на глутен. Кестените са един достъпен гурме продукт, който без проблем може да използвате за ежедневните си ястия, когато искате да вкарате малко разнообразие в кухнята.

     Ето моето лесно, достъпно и интересно предложение за ястие с кестени, а малко повече информация за тях може да прочетете тук.

     Необходими продукти:

- 500 гр. пилешко филе;
- 100 гр. бекон;
- 300 гр. кестени;
- сух джинджифил - 1 с.л.
- 2 с. л. тъмен соев сос;
- сол и черен пипер на вкус;
- 3 с. л. зехтин;
- 20 мл. готварска сметана.

     За зеленчуковото пюре:


- 500 гр. картофи;
- 1 морков;
- 50 гр. целина;
- 1 малка глава червен лук;
- 1 л. домашен пилешки бульон или 2 кубчета.
- 25 гр. краве масло;
- 100 мл. прясно мляко.

     Сварете нарязаните на кубчета зеленчуци, след което отцедете останалия бульон, добавете маслото и прясното мляко. Аз лично предпочитам пюрето не пасирано, а намачкано. Така по-добре се усещат вкусовете на отделните зеленчуци. Какво мислите вие?

     Начин на приготвяне:

     След като почистите пилешкото филе го нарежете на кубчета, след което ги мариновайте с 1/2 от джинджифила, солта и черния пипер, а накрая добавете и зехтина, който да съедини тези подправки. Докато пилешкото се овкусява измийте кестените, набодете ги, за да не се пръснат докато ги варим - за всеки случай, обикновено това се случва, когато се пекат, но по-добре да сме взели мерки. Сварете ги в достатъчно количество вода, което да ги покрие. Варят се около 30 минути, а след като изстинат ги обелете. Сега трябва да мариноваме и тях. Поръсете ги с останалата част от джинджифила и соевият сос. Разбъркайте ги хубаво, за да се овкусят от всички страни.

     След като вече всичко сме овкусили е добре да се захванем със самото приготвяне, което е съвсем лесно и бързо. Загрейте един голям тиган. Запечете в него пилешкото заедно с нарязаният на кубчета бекон. Ще са му необходими не повече от 10 минути като периодично разбърквате. Към края остава да прибавим кестените, които преди това сме нарязали на половина или на четвъртинки. За финал ще добавим и малко готварска сметана, която в случая ще е спойката между отделните продукти и вкусове. Ако смятате, че се е получило не достатъчно сочно за вашият вкус може да добавите още сметана. Ще се радвам и на предложение от ваша страна за подходящ сос. Приятно готвене и добър апетит!
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

nana каза...

Ще опитам да направя също толкова вкусно

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO