Една съвсем лесна за приготвяне за гарнитура, която е подходяща както за различни видове меса така и за самостоятелно хапване в случай, че спазвате диета или сте вегетарианци. Получава се още по-сполучливо ако използвате пресни картофи, които в момента може да намерите във всеки зеленчуков магазин.
Необходими продукти:
- конкретното количество трябва да го прецените вие според броя на гости които очаквате или порциите, които сте решили да приготвите - аз лично използвах около 600 гр. пресни картофи;
- 1 кубче телешки бульон или друг по ваш избор (за това количество картофи);
- чубрица за поръсване;
- около 2 с. л. екстра върджин зехтин
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресни картофи няма да е необходимо да ги белите. Достатъчно ще е да ги измиете хубаво, след което да нарежете на едри шайби с дебелина около 1 см.- 1,5 см. В достатъчно голяма тенджера, която да събере всички шайби загрейте вода до кипване, сложете кубчето бульон и картофите. Варете за около 10 минути. Важно е да ни ги сварявате съвсем, а да уцелите момента, когато започнат да омекват, но същевременно да са достатъчно твърди, така че да не се разпадат, а да си останат все така на шайби. През това време може да загреете фурната на 250 градуса, така че да пече само отгоре. Подредете картофите в тава, полейте със зехтина, поръсете с чубрицата и поставете във фурната. Печете до златисто и сервирайте още докато са топли и ароматни.
Принтирайте тази страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!