Днес ми попадна много добре изглеждащ пресен спанак, при това съвсем пресен, с крехки зелени листенца, а и произведен в България. Изобщо не се поколебах и си напълних цяла торбичка, която сега трябва да измисля в какво да вложа. Първото, което ми хрумна беше тази салата.
Необходими продукти:
- пресен спанак - около 300 гр.
- зелена салата -5-6 по-големи листа;
- 100 гр. бяло краве сирене;
- 1 тиквичка;
- 100 гр. чери доматки;
- 2 с. л. зехтин;
- 1 с. л. балсамов оцет.
Начин на приготвяне:
Измийте хубаво листенцата спанак и зелена салата, след което в голяма купа ги накъсайте с ръце на едро (по ваш вкус може и на по-дребно). Сипете зехтина и балсамовия оцет, и разбъркайте хубаво, така че да се овкуси хубаво зеленината. Сега вземете тиквичката, обелете я и я нарежете на ситни клечици, които прибавете към купата, и отново разбъркайте. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Нарежете сиренето на едри кубчета, а след това ги запечете в тигана докато придобият златист цвят. В избраните от вас чинии сипете салатата, а отгоре поставете по 4-5 кубчета запечено сирене. Чери доматките разделете на две и добавете към салатата.
Въпреки предварителното овкусяване зелената салата и спанака остават свежи именно, защото ги накъсахме и така съхранихме крехкостта им. Пробвайте и сами ще се убедите, че има разлика между нарязана и накъсана салата, но основното е да е наистина прясна и свежа.
Принтирайте тази страница
- 100 гр. бяло краве сирене;
- 1 тиквичка;
- 100 гр. чери доматки;
- 2 с. л. зехтин;
- 1 с. л. балсамов оцет.
Начин на приготвяне:
Измийте хубаво листенцата спанак и зелена салата, след което в голяма купа ги накъсайте с ръце на едро (по ваш вкус може и на по-дребно). Сипете зехтина и балсамовия оцет, и разбъркайте хубаво, така че да се овкуси хубаво зеленината. Сега вземете тиквичката, обелете я и я нарежете на ситни клечици, които прибавете към купата, и отново разбъркайте. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Нарежете сиренето на едри кубчета, а след това ги запечете в тигана докато придобият златист цвят. В избраните от вас чинии сипете салатата, а отгоре поставете по 4-5 кубчета запечено сирене. Чери доматките разделете на две и добавете към салатата.
Въпреки предварителното овкусяване зелената салата и спанака остават свежи именно, защото ги накъсахме и така съхранихме крехкостта им. Пробвайте и сами ще се убедите, че има разлика между нарязана и накъсана салата, но основното е да е наистина прясна и свежа.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!