Вариациите на пълнен домат са безброй. Това е само една от тях, но се надявам да ви допадне и да я предпочетете пред останалите, защото се получава наистина сполучливо.
Необходими продукти:
- по 1 домат за всеки гост;
- 1 печен патладжан;
- 10-ина листенца пресен босилек;
- зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Първо изрежете капаче от към дупето на домата. Изрежете вътрешната част първо с нож, а след това извадете месеста част на домата с лъжица. Отцедето изваденето, след което го накълцайте на ситно. В купа изсипете рикотата, нарязаният на ситно печен патладжан, накълцаните домати, солта, пипера, няколко капки зехтин и повечето от листенцата босилек, а останалите оставете за украса. Разбъркайте хубаво докато се смесят всички продукти, след което пристъпете към пълненето на доматите. Остава само да поставите в чиния, да украсите с останлите листенца босилек и да сервирате. Това ястие е подходящо както като салата, така и като студено предястие, а ако използвате по-малки домати можем да го предложим и като парти хапки за вашето празненство.
Принтирайте тази страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!