Тази рецепта е за любителите на пикантните ястия. Всъщност при нея лютостта ще я определите сами. Аз ще Ви дам само съставките. Отново приемаме, че сте 4-ма, както обикновено. И така:
Необходими продукти:
- 800 гр. пилешко филе от гърди;
- сока на 1 портокал;
- поне 2 ч. л. чили;
- 3 щипки кимион;
- сол на вкус;
- 1/2 ч. л. зехтин;
- 1/2 ч. л. сусамово олио;
Технология на приготвяне:
Измийте пилешкото със студена вода, след което го подсушете. Нарежете го на късчета. Поставете в купа и прибавете подправките една по една в реда, в който са изброени. Разбъркайте хубаво, така че всичко да се смеси равномерно. Оставете за час, два в хладилника, а ако можете и повече - още по-добре. След като пилето постои в марината включете котлона, поставете тигана (с незалепващо покритие) върху него и когато е добре загрял може да започнете запържването, което предвид, че е почти без мазнина, си е почти запичане. Пилешкото е много крехко и не му трябва много време за приготвяне, така че няма да са му необходими повече от 5-7 минути. Важно е обаче да не слагате цялото количество месо наведнъж. По този начин ще се получи по добро запържване/запичане на отделните късчета. По същият начин повторете и с останалото количество пилешко.
Принтирайте тази страница
Необходими продукти:
- 800 гр. пилешко филе от гърди;
- сока на 1 портокал;
- поне 2 ч. л. чили;
- 3 щипки кимион;
- сол на вкус;
- 1/2 ч. л. зехтин;
- 1/2 ч. л. сусамово олио;
Технология на приготвяне:
Измийте пилешкото със студена вода, след което го подсушете. Нарежете го на късчета. Поставете в купа и прибавете подправките една по една в реда, в който са изброени. Разбъркайте хубаво, така че всичко да се смеси равномерно. Оставете за час, два в хладилника, а ако можете и повече - още по-добре. След като пилето постои в марината включете котлона, поставете тигана (с незалепващо покритие) върху него и когато е добре загрял може да започнете запържването, което предвид, че е почти без мазнина, си е почти запичане. Пилешкото е много крехко и не му трябва много време за приготвяне, така че няма да са му необходими повече от 5-7 минути. Важно е обаче да не слагате цялото количество месо наведнъж. По този начин ще се получи по добро запържване/запичане на отделните късчета. По същият начин повторете и с останалото количество пилешко.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!