Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Свинско бон-филе с аспержи и пармезан

Share


     Сами по себи си всяка от съставките в тази рецепта са уникални на вкус, като всеки идва със своя си вкус и хранителни качества. Приготвя се бързо, а резултатът е запомнящ се. Ако сте поканили гости, които заслужават по-специално внимание определено може да заложите на това ястие. Гарантирам ви, че няма да сбъркате. Ето какво ви е необходимо:

     Необходими продукти:

- по около 200 гр. свинско бон-филе за всяка порция;
- 50 гр. аспержи за всяко филе;
- 50 гр. пармезан - общо за всички филета;
- сол, черен пипер, риган и кимион на вкус.

     Начин на приготвяне:

     Вземето бон-филето и го почистете от всички мазнини, жили и ципи. Оформете няколко филета - за всеки гост по едно. Осолете ги, поръсете с черния пипер или по ваше желание с микс от прясно смлени пипери, с риган и съвсем малко кимион. Ако желате може да капнете и малко зехтин, но предвид, че пармезанът ще пусне достатъчно мазнина не мисля, че е нужен. Гледайте филетата да са добре овкусени. Загрейте тиган, в който да запечете свинското. Печете го толкова, че да хване цвят. Не е нужно да е напълно готово. Когато приключите с тази част, извадете филетата от тигана и ги подредете в тавичка. Сега вземете аспержите и ги наредите върху им. Ако ползвате мариновани аспержи то те нямат нужда от предварителна обработка, но ако сте си купили пресни то ще трябва първо да ги почистите с белачка за картофи, а след това да бланширате за няколко минути. Ако вече сте подредили аспержите върху филетата трябва да поръсите с прясно настъргания пармезан всяко от тях, след което поръсете с още малко риган. Загрейте фурната на около 250 градуса, на грил функция или на горна фурна. Поставете вътре тавата с така подготвените пържолки и печете докато се пармезана се запече и промени цвета си. Не би трябвало да са необходими повече от 5-7 минути ако фурната е добре загрята. Сервирайте върху запечени картофи, с ризото или с друга гарнитура по ваш избор.
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO