Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Бишкоти с ябълки и маскарпоне

Share


     Сигурно на всеки му се е налагало да измисли какво да приготви за десерт по възможност най-бързо за неочакваните гости и по възможност с най-малко продукти. Точно на този проблем ви предлагам решение с тази изключително свежа рецепта, която се приготвя за буквално 10-15 минути и съдържа 6 продукта. Нека засичането започне сега:

     Необходими продукти:

- 200 гр. бишкоти;
- 1 кутия маскарпоне - 500 гр.
- 4 ябълки;
- 1 с. л. мед;
- 50 гр. кафява захар;
- канела;

     Начин на приготвяне:

     Като за начало разтворете захарта в 150 мл. топла вода (ако обичате по-сладко може да добавите още захар в случай, че тази не ви е достатъчна). Измийте и обелете ябълките, след което ги настържете на едро. В купа смесете настърганите ябълки и захарния сироп. Поръсете с 2-3 щипки канела. Директно в кутията на маскарпонете прибавете лъжицата мед и разбъркайте хубаво. Сега в подходящ съд подредете един ред бишкоти (половината), следвани от половината ябълкова смес, а след нея 1/2 от маскарпонето. Поръсете отново с канела, след което редите останалите бишкоти, ябълките и втората част от маскарпонето и отново завършвате с канела. Това е. Може дори и за по-малко време да сте се справили. 
     Десертът е готов за сервиране веднага, но ако все пак имате повече време да изчакате ще се получи още по-добре, защото бишкотите ще успеят да се напоят повече, съответно ще станат по-сочни и още по вкусни.     




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

4 коментара:

Didi Bunova каза...

При мен бързите и вкусни рецепти винаги са на почит!

Bobbie каза...

И аз много ги уважавам, но да не пропуснем да прибавим и малкото вложени продукти към бързината и вкуса :)

Анонимен каза...

Не се ли разпада сладкиша като се реже ?

Bobbie каза...

Не остава съвсем цял като парче торта, но след като бишкотите се напоят хубаво и сладкиша се охлади, могат да се сервират парчета в правилна форма. В крайна сметка вкуса е по-важен :)

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO