С тази рецепта ще ви предложа един интересен начин за приготвяне на различни видове меса. Най-добър резултат се получава с крехки меса, такива от риба, пиле или свинско и телешко бон-филе, т.е. такива, за които не е необходимо много време за термична обработка. Специфичното е в това, че продуктите се приготвят в течност, която ще загреем, но без да достигаме точката на кипене. Именно за това е важно да се използват наистина крехки меса, за които максимум 10 минути ще са напълно достатъчни, че хем да готови, хем да са изключителни сочни и вкусни. Друго важно е виното, което ще вложим в рецептата да е достатъчно качествено, че да става и за пиене. С други думи не ползвайте вино, което самите вие не бихте консумирали заедно с приготвеното ястие.
Необходими продукти:
- 500 гр. свинско бон-филе;
- 1/2 бутилка хубаво червено вино по ваш избор;
- 500 мл. телешки бульон;
- сол и черен пипер на вкус;
- 10 зърна черен пипер;
- 3-4 щипки чубрица;
- 50 гр. масло.
За гарнитурата:
- 500 гр. картофи;
- 200 гр. целина;
- достатъчно зеленчуков бульон за сваряването на зеленчуците;
- 100 мл. прясно мляко;
- 30 гр. масло.
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете зеленчуците на едри кубчета. Загрейте бульона, в който ще ги варите, след което ги добавете. Когато са готови изсипете останалата течност, оставете да се охладят за няколко минути, след което прибавете към тях прясното мляко и маслото. Остава само да ги направите на пюре като използвате какъвто уред имате под ръка за пюриране. Това е по гарнитурата. Сега да се захванем с по-интересната част.
Принтирайте тази страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!