Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Тофифи Брауни/Toffifee Browney

Share



     Брауни доста наподобява нашето негърче. Двете са много сладки и много вкусни. Основата част от рецептата съм взаимствал от Марта Стюарт като разбира се съм добавил няколко неща от мен, за да се получи нещо ново, но все така изкусително. В сладкарниците и по-хубавите кафенета предлагат парче Брауни на цена 5 и дори 6 лв., а ние ще направим цяла тава на приблизително същата стойност. Според не е нормално нещо, което само звучи екзотично да струва скъпо. Погледнете вложените продукти и начина на приготвяне и сами ще се убедите в това.

    Продукти:

- 110 гр. масло;
- 200 гр. млечен шоколад;
- 50 гр. натурален шоколад;
- 200 гр. захар;
- 4 яйца;
- 1 и 1/2 пакетчета ванилия или ампули;
- 100 гр. брашно;
- 1/2 ч.л. сол;
- 1 малка кутия бонбони "Тoffifee".

                       Начин на приготвяне:                                     
 
    Сложете в купа маслото и натрошения шоколад. Стоплете в тенджера малко вода, след което поставете купата върху нея, така че парата да разтопи продуктите. Разбърквайте от време на време докато се смесят и разтопят напълно. Когато сте готови с това оставете да изстине за 6-7 минути, след което добавете захарта към сместа и разбъркайте.  На всяка цена оставете сместа да изстине, защото в противен случай ще се получат бучки, които не, че ще развалят вкуса, но е по-добре да ги няма.  Прибавете яйцата едно по едно като бъркате след всяко от тях. Сложете солта и ванилията, а накрая брашното. Остана да разбъркате за последен път. Сега е моментът да загреете фурната до 180 градуса, да си приготвите една тавичка с размери 20 на 30 см. (приблизително), да я намаслите с малко масълце и да я наръсите с малко брашно. Сега разлейте в нея 1/2 от сместа, след което подредете бонбоните, така че във всяко парче да има по един бонбон. Сега залейте с останалата смес и поставете в средата на фурната като печете за около 45-50 минути или докато ако бръкнете с клечка в Брауни-то тя не излезе чиста. Ето, вложихме продукти за около 15 лв. а насреща получихме не 2-3, а цели 15 вкусни парчета, домашно приготвено Брауни. Може да украсите всяко парче с топка сладолед и малко прясна мента, макар че това не е задължително...то е достатъчно апетитно и без тези добавки!







Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара:

Ruslan Trad каза...

Ммм, определено ще пробвам :)

Dani каза...

Много хубаво и шоколадово звучи.Ще опитам.

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO